Rejsegilde for Molsværket

Omkring 60 håndværkere, politikere og lokale interessenter og ildsjæle fejrede tirsdag d. 8. november rejsegilde for Molsværket med taler og hotdogs. 

Det kommende fælleshus Molsværket er nu så langt, at husets konturer står. Det er muligt at gå rundt på rå betongulve og kigge op i noget, der snart bliver til et rigtigt loft. Der er rumfornemmelse, og nu er der også snart tag på det hus, der fra sommeren 2023 skal rumme “grin, gak, leg og larm, hop og dans, spisen og sang, stilhed og samtale”, som Grith Mortensen, formand for Ejendomsfonden, udtrykte det i sin tale, der især var henvendt til håndværkerne. De bygger nemlig den lokale drøm om et mødested, der skal samle nye som gamle mol- og helboer, sommerhusejere, turister, børn, unge og ældre. “Vi regner med jer i slutspurten, for vi glæder os sådan til at kunne indtage det nye mødested!” var Griths afsluttende opfordring til håndværkerne. 

Molsværket bygger den eksisterende Molshal og Molsskolen inkl. gymnastiksal sammen med et børnehus, en multisal, mødelokaler, kontorer, et køkken samt et spise- og leverum. 

Kirstine Bille, formand for Familie-, børne- og læringsudvalget i Syddjurs Kommune, og Heine Skovbak Iversen, formand for Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget samme sted, holdt en fælles ping pong-tale, der både lagde vægt på betydningen af det helt nye børnehus og på de muligheder for et løft af kultur- og idrætslivet, som Molsværket giver lokalt. Kirstine Bille konstaterede med smil på læben, at rejsegildet var en milepæl i et byggeri, der “startede i det forrige årtusind”, og hun takkede skole og børnehave for at holde ud og vente på det nye børnehus, der efter planen åbner dørene sammen med resten af byggeriet i sommeren 2023. Heine Skovbak Iversen betonede det stærke samarbejde mellem Syddjurs Kommune, Mols i Udvikling og Ejendomsfonden Molsværket. Det er blevet populært at flytte til Mols for børnefamilier, for Mols har “hipster-faktor”, som han udtrykte det, og så giver Molsværket mulighed for gode møder også i fritiden mellem unge, børn, voksne og ældre, sagde han. 

Hele arrangementet sluttede som traditionen byder det med et trefoldigt hurra for det danske håndværk, for byggeriet, og for at det må stå i mange år. Herefter var der hotdogs og sodavand til at skylle et vellykket rejsegilde ned med.

Twitter
Visit Us
Follow Me
LINKEDIN
Share
Mols I Udvikling på Instagram