Ridning på Mols & Helgenæs

Gruppens formål er at fremme, udvikle og bevare muligheden for ridning for alle i Mols Bjerge og på Helgenæs.

20/1-2020
Ridegruppen ser det at finde en løsning på ridning i fht. storfolde med kvæg og heste som den største udfordring for ridning på Mols og Helgenæs for tiden og derfor består vores arbejde stadig i samarbejde med med gruppen: Tilgængelig natur

Link til folder  med rideruter i Nationalpark Mols Bjerge:

https://nationalparkmolsbjerge.dk/media/246312/ridefolder.pdf

Nyt fra gruppen – 16. Maj 2018

Arbejdet i gruppen består pt. af et samarbejde med Tilgængelig natur-gruppen.

Skriv hvis du har et emne du synes vi skal tage op i ridegruppen, så kigger vi på det sammen.

Nyt fra gruppen –  8. november 2017:

Vi er med i den frivillige gruppe under Nationalpark Mols Bjerge,  som arbejder med ridestier. Gruppen havde møde med Nationalparken og Naturstyrelsen d. 06.11.17.

På mødet fremlagde NP Mols Bjerge forslag om en riderute.

Det er et fint forslag til riderute hele vejen rundt om parken og med nogle genveje ind igennem parken – alt sammen hvor man ikke skal ride i indhegninger. Det er vigtigt da f.eks. børn eller ryttere på heste, der ikke er vant til kvæg, ikke kan færdes trygt blandt køerne.

Der skal laves nogle forberedelser som Nationalparken vil få gennemført i løbet af vinteren. VI håber på at få åbnet ruten i det tidlige forår. Måske med en fælles ridetur.

Nyt fra gruppen – 19. maj 2017:

Næste ting på programmet er, at vi deltager vi i Nationalparkens høringsmøde mandag d. 22. maj kl. 19-21 på Jagtslottet, Grenåvej 12, 8410 Rønde. Det er et åbent møde og Nationalparken skal ikke have tilmeldinger. Så alle interesserede kan møde op og høre om frilufts- og erhvervsprojekter i planforslaget for de kommende år.
Ønsker muligheder for at en gruppe ryttere kan tage på ridetur på Mols og Helgenæs, og finde lejerpladser med vand og små folde hvor hestene kan overnatte sammen med deres rytter..

Evt. koordinering af aktiviteter mellem ride klubber og heste steder på Mols ??

Kontaktperson for gruppen:

Jane Toubro mail.: jt@deltacomm.dk – mobil: 30646940