Fra tanke til skitseprojekt

Knebelbro d. 19. juni 2019

I Byens Blå Torv er vi blevet opfordret til at informere om, hvordan vi har arbejdet med at få udformet det skitseprojekt, som vi nu forsøger at få realiseret. Så her følger en kort beskrivelse fra tanke til skitseprojekt:

Arbejdsgruppen, som består af repræsentanter fra samtlige foreninger på havnen, samt skole og daginstitutioner ansøgte for knap 2 siden om tilskud fra Syddjurs kommune og Sparekassen til realisering af skitseprojektet. Ansøgningen om tilskuddet blev vedtaget på en generalforsamling i bådelauget. Skitseprojektet er udarbejdet af et arkitektfirma fra Århus, der sammen med en konsulent fra Lokale og Anlægsfonden har hjulpet os med at få skabt et projekt, som afspejler de mange forskellige brugergruppers ønsker, behov og drømme til det fremtidige miljø på havnen i Knebelbro.

Vi drømmer, men vi har også arbejdet også realistisk. Dette både ift. de fremtidige fondsansøgninger og kommuneplaner mm. Vi har derfor under hele processen haft rådgivning fra såvel en konsulent i LOA og en medarbejder i syddjurs kommune ift gældende lokalplan og andre restriktioner. Skitseprojektet i sin nuværende form stiller krav til ændringer i lokalplanen. Det kræver også tilladelse fra kystdirektoratet til at indvinde land, så vi kan få flyttet alle parkeringspladser over på den side af brohuset, hvor vi i dag har vinteropbevaring af bådene. Dette med et ønske om at nedlægge parkeringspladser på den anden side af brohuset, hvor vi i stedet ønsker et rekreativt grønt område til leg, ophold m.m.

Efter skitseprojektet blev godkendt på en ekstraordinær generalforsamling i bådelauget er vi nu i gang med at undersøge, hvordan vi fremadrettet kan driftet de omkostninger, der måtte være på det færdige projekt. Kan vi få driften på plads skal vi til at kigge på den fremtidige organisering og ejerskabet. Herefter skal vi i gang med at søge fondsmidler og vi skal ansøge om lokalplansændringer og andre tilladelser, som projektet i sin endelige form måtte kræve. Kan vi ikke sikre driften, kan vi ikke få fonde til at synes om vores projekt, så må projektet op på væggen og måske hives ned igen en anden god gang. Kan vi ikke få tilladelse til lokalplansændringer mm., så må vi sammen med kommunen undersøge, hvad der så kan lade sig gøre, for at vores projekt kan realiseres.

Interesserede er velkommen til at kontakte arbejdsgruppen, såfremt man har spørgsmål, gerne vil vide mere, eller have en illustrativ rundtur på havnen. Vores kontaktoplysninger står i boksen til højre.

Se skitseprojektet her: 20190524 Knebelbro Havn Skitseprojekt-1

De bedste hilsner og på vegne af arbejdsgruppen
Louise Juul – formand


Indlæg fra maj 2019:

“Byens Blå Torv” på Knebelbro genopstår!💪

Tirsdag d. 28. maj 2019 blev vores store havneprojekt på Knebelbro havn stemt hjem på Bådelauget’s ekstraordinære generalforsamling. 3 års spændende arbejde er overstået og hvis du har lyst, så tryk på linket og kig rundt i vores projektmappe, som er udarbejdet af vores superseje arkitekter Kristoffer og Mads fra Krads i Århus.

Vi har fået tegnet et ønskescenarie for havnen, og nu kommer så fasen, hvor vi skal se, om drømmene kan blive til virkelighed. Hvordan organiserer vi os på havnen, hvad med driften, kan vi få ændret lokalplanen – og kan vi skaffe de 20 millioner, som projektet koster? Det tror vi på :- ) Men hvis du har nogle penge,du ikke ved, hvad du skal gøre med, eller kender du nogen som har, så giv endelig lyd😄

For når pengene er i hus kan vi alle se frem til at stikke fødderne i vandet fra et af de mange udsigtspunkter, vi kan lege med vores børn på det store grønne område, vi kan drikke kaffe og hygge os i det nye havnehus med udsigt udover bugten. Vores skolebørn kan lære at svømme i det nye havnebassin, vi kan gå til kajakpolo og vi kan alle sidde og få varmen i en lækker sauna sammen med andre lokale, vores klubvenner og skolekammerater. Havnen bliver fremtidsklimasikret og der kommer nye fleksible betonflydebroer, som giver plads til 5-7 ekstra både.

De bedste hilsner og på vegne af arbejdsgruppen for “Byens Blå Torv”, Louise Juul

20190524 Knebelbro Havn Skitseprojekt-1