Ny Børnekulturfestival på Mols

Lørdag formiddag den 27. april 2019 var børn og voksne stået tidligt op for at få det hele med til Mols’ allerførste Børnekulturfestival. Ingen I-pads, ingen tivoli-forlystelser – men til gengæld masser af kreativ fordybelse, gøgl og teater og en god gang tummel og dans.

Læs mere om dagen og se fotos her

Du kan også se programmet her.

Programmet er designet af Dahra Mia Studio.

Om festivalen

Ideen med børnefestivalen er at give børn i alderen 3-13 mulighed for gratis at engagere sig i mange forskellige former for kunst og kunsthåndværk. De kunne blandt andet blive Molsmester i tegning,  opleve vandringsteater, brodere i billedbøger, danse, synge i kor, lave gøgl, bage pandekager over bål og møde en klovn.

Hvorfor en ny Børnekulturfestival på Mols?

På Mols og Helgenæs vrimler det med kunstnere og kunsthåndværkere, og det har inspireret Kulturgruppen under Mols i Udvikling til at stable en ny Børnekulturfestival på benene. Det fortæller Christa Egense, der er med i Kulturgruppen og en af drivkræfterne bag den nye festival. Hun lægger vægt på, at man med børnekulturfestivalen fremhæver nogle af de kulturelle aktiviteter, der allerede findes i lokalområdet, og at det sker i tæt samarbejde med netop de lokale kreative kræfter: 

– Med Børnekulturfestivalen vil vi slå et slag for, at børnene kan udfolde sig kreativt og kunstnerisk på en sjov måde med voksne, de måske kender i forvejen. Det er så vigtigt at stimulere den kunstneriske og kreative side af ethvert menneske, og vi håber, at vi får vækket børnenes lyst til på længere sigt at fortsætte med nogle af de aktiviteter, de kan prøve i løbet af dagen. 

Mulighed for at prøve kunst på egen krop
Festivalen er for de 3 til 13-årige, og ideen er, at børnene i løbet af dagen kan prøve kræfter med alt fra kunsthåndværk til musik, dans og teater. Hele kroppen og alle sanserne skal med andre ord i sving.

Det glæder Karina Krægpøth, der som klovnen Badut besøger festivalen med teaterstykket “Stor, større, størst”:

– Jeg vil rigtig gerne bakke om en kulturfestival på Mols, fordi kultur skaber fællesskaber, og gennem kultur kan vi få et nyt perspektiv på os selv og andre mennesker, siger hun.