Om Molsværket

Hovedindgangen til fælleshuset Molsværket i Knebel, der efter planen er klar til indflytning sidst i 2023 (illustration: Transform ApS).

Her kan du læse mere om det kommende fælleshus Molsværket i Knebel.

Find en opsummering af projektet fra september 2022 her

Du finder yderligere svar på spørgsmål om byggeriet under:

Spørgsmål og svar om Molsværket

Løbende praktisk nyt om byggeriet

6. december 2021

D. 5. november tog skolebørn og børnehavebørn fra Molsskolen og de lokale børnehaver sammen første spadestik til det nye fælleshus i Knebel. Herefter kunne borgmesteren og resten af de mange fremmødte sætte spaden i jorden – og deltage i festlighederne.

Se billeder og læs om 1. spadestik

I forbindelse med 1.  spadestik blev det også offentliggjort, at Knudepunktet bliver til Molsværket.

Læs mere om navneskiftet her

11. oktober 2021

Den 11. oktober 2021 kunne styregruppen bag byggeriet endelig melde ud, at det nye fælleshus i Knebel, bliver til virkelighed. Første spadestik bliver taget d. 5. november 2021 – og huset står færdig i starten af 2023.

Det glæder selvfølgelig Grith Mortensen, som er formand for Ejendomsfonden Knudepunktet Mols, der sammen med Syddjurs Kommune står bag byggeriet. Hun har været involveret i projektet siden begyndelsen, og hun er rigtig glad for, at byggeriet nu kan gå i gang:

– Det tætte samarbejde mellem en stor gruppe frivillige forankret i Mols i Udvikling, Syddjurs Kommune, en række lokale og nationale fonde samt totalrådgiver Transform A/S har båret frugt, og vi kan nu bygge vores Knudepunkt. Det nye fælleshus bliver helt sikkert et kæmpe plus for os, der bor og besøger Mols og Helgenæs. En kæmpe tak til alle bidragsydere i form af kommune, fonde, foreninger, erhvervsliv og lokale for at støtte op om Knudepunktet, siger hun, og fortsætter:

At Knudepunktet nu bliver til virkelighed, er et kæmpe skulderklap til de mange frivillige, som gennem snart mange år har været aktive i alt fra fundraising til detailplanlægning af bygningen og dens mange funktioner, og til det tætte samarbejde mellem kommunen og de frivillige.

Der er mange, der bidraget til byggeriet – ikke mindst økonomisk: Syddjurs Kommune, Lokale og Anlægsfonden, Foreningen Realdania, Nordea-fonden, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Tved Sparekasses Fond, LAG Djursland, NRGIs Værdipulje, lokale borgere, virksomheder og mindre fonde. 

Læs pressemeddelelsen her

Byggeriet set ovenfra
Knudepunktet i Knebel binder Molshallen sammen med Molsskolen, og består bl.a. af børnehus, fælleskøkken, multisal, mødelokaler, kontorer og omklædningsfaciliteter. Her i skitseplan fra oven: 

Illustration: Transform ApS.