Naturfestival Mols

Mols skal have sin helt egen naturfestival. En festival som sætter fokus på vores særlige natur og de muligheder for læring og aktivitet som den giver.
Naturen er det noget af det som mange fremhæver som grunden til at de bor på Mols og at det er der, hvor de lader op og får energi.

Derfor skal Naturfestival Mols være et naturligt mødested, hvor familier både fra området og oplandet kan mødes omkring gode og nære aktiviteter i naturen.

Festivalen bliver opbygget omkring aktiviteter, hvor foreninger, privatpersoner og andre med interesse kan byde ind med de aktiviteter som de laver i naturen. Det vil blive efterfulgt af fælles aftensmad tilberedt over bål og med hygge omkring bålet.

Naturfestival Mols bliver desuden afholdt i forbindelse med Det Danske Spejderkorps ”Sov ude”-dag og derfor vil festivalen blive afsluttet med muligheden for at sove udendørs enten i telt, bivuak eller under åben himmel
Naturfestivalen afsluttes søndag med fælles morgenmad og oprydning.

Man vælger selv hvor meget af festivalen som man ønsker at deltage i, men vi håber selvfølgelig at mange har lyst til at være med hele vejen igennem.

Festivalen arrangeres af Mols i Udvikling (arbejdsgruppen natur, børne- og familieliv), Søspejderne Mols, Natur og Ungdom Mols Bjerge samt en række privatpersoner. Derudover deltager en række af lokale foreninger i festivalen.

______________________________________________________________________________________

Vi gentager succesen fra 2016 og laver også i 2017 Naturfestival!

I år bliver det d.20. maj og på Karpenhøj Naturcenter, hvor det kobles med en bålmadsfestival med deltagelse af lokale producenter og kokke mm.

Naturfestivalen bliver opbygget omkring aktiviteter, hvor foreninger og private kan byde ind med de aktiviteter som de laver i naturen. Det er helt op til de enkelte hvad de vil byde ind med: vandreture, snitteaktiviteter, fortællinger omkring bålet, knob og knuder osv. Der er dog fokus på børn og familier og på læring i naturen.

Der bliver fællesspisning omkring bålet om aftenen og mulighed for at overnatte enten i shelter, i telt eller hængekøje i skoven i forbindelse med Det Danske Spejderkorps ”Sov ude”.

Hvis du/I er interesseret i at byde ind med en aktivitet eller hjælpe med til naturfestivalen så er der møde torsdag d. 9. marts kl.19-21
Sted.: Karpenhøj Naturcenter, Dragsmurvej 12, 8420 Knebel.
Tilmelding og spørgsmål til Mette Foged, mette@mettefoged.dk, tlf. 51807550


Naturfestival Mols – Invitation og Aktivitet oversigt

Der arbejdes stadig på det detaljerede program men vi lover at det bliver godt!!

Husk at der kræves tilmelding til aftensmad, overnatning og morgenmad - se mere under tilmelding...

ØkseEr I vilde med natur? Med at lave aktiviteter i naturen sammen med familie og venner? Så er Naturfestival Mols lige stedet for jer!
Naturfestival Mols er en festival som sætter fokus på Mols helt særlige natur og alle de sjove aktiviteter som man kan lave her.

- Sejle i kano med ”Søspejderne Mols”
- Cykelteknikbanen med ”Mols MTB”
- Jagt efter sjove dyr
-MTB natur Aftensmad over bål og overnatter i telte eller under åben himmel
- Del af Det Danske Spejderkorps ”Sov ude dag”
- Byg din egen drage
- Geocaching
- Byg med rafter
- Og meget mere...

 

lov res Facebook logo

Følg festivalens facebook side live her.

Se invitation til naturfestival....
Aktiviteter Naturfestival Mols...

TILMELDING HER...!

Naturfestival Mols er arranger i samarbejde med.:Natur & UngdomMols MTBSøspejder

 


Ny naturfestival på Mols søger partnere og hjælpere

Natur- og børnelivsgruppen under Mols i Udvikling står sammen med Søspejderne Mols bag festivallen og er meget interesserede i at komme i kontakt med foreninger, privatpersoner og andre interesserede som enten vil byde ind med en aktivitet i løbet af dagen eller som vil være med til at give en praktisk hånd i løbet af festivalen.

Nyt billede (1)Den d. 21.-22.maj 2016 skal Mols skal have sin helt egen naturfestival.

En festival som sætter fokus på vores særlige natur og de muligheder for læring og aktivitet som den giver. Naturen er det noget af det som mange fremhæver som grunden til at de bor på Mols og at det er der, hvor de lader op og får energi.

Festivalen bliver opbygget omkring aktiviteter, hvor foreninger, privatpersoner og andre med interesse kan byde ind med de aktiviteter som de laver i naturen. Nyt billedeDet vil blive efterfulgt af fælles aftensmad tilberedt over bål og med hygge omkring bålet. Naturfestival Mols bliver i 2016 desuden afholdt i forbindelse med Det Danske Spejderkorps ”Sov ude”-dag og derfor vil festivalen blive afsluttet med muligheden for at sove udendørs enten i telt, bivuak eller under åben himmel.

Interesserede kan kontakte Mette Foged på mette@mettefoged.dk eller tlf. 51 80 75 50 for nærmere info.

eller se hele oplægget her.....


Fem Fede Fif - om "Naturen hvor du bor"!

5 fede fifNaturcenter Syddjurs giver på Naturens Dag deltagerne: - Fem Fede Fif om brug af naturens materialer - pil, bark, siv,græs og tang til kreativt design og flet. - Fem Fede Fif til at spise den lokale natur fra stranden, skoven, haven, marken og grøftekanten! - Fem Fede Fif til at undersøge det forunderlige krible krable univers - myrer, bænkebidere, edderkopper, biller og snegle!

Derudover afholdes grønt byttemarked, hvor alle kan bytte lokale naturressourcer fra have, skov eller mark! Hvis man har en overflod af æbler, squash, marmelade, svampe, nødder, bær eller andet, kan de byttes med nogle ressourcer, man ikke har, så intet går til spilde! Læs mere her.