Børnekulturfestival på Mols kom flot fra land

Lørdag formiddag var børn og voksne stået tidligt op for at få det hele med til Mols’ allerførste Børnekulturfestival. Ingen I-pads, ingen tivoli-forlystelser – men til gengæld masser af kreativ fordybelse, gøgl og teater og en god gang tummel og dans.

Omkring 250 børn og deres forældre gæstede festivallens mange værksteder i løbet af dagen – og det var mere end arrangørgruppen havde turdet håbe på:

“Vi havde været bekymrede for, om budskabet om den nye festival ville nå ud til folk. Men det gjorde det altså, og vi er meget glade for, at alt gik som det skulle”, fortæller medarrangør Christa Egense fra Kulturgruppen under Mols i Udvikling.

Stemningen på festivalområdets mange lokationer var i top, og det var tydeligt at mærke, at børnene nød en dag helt på deres præmisser. Karla My Kirchert på 7 år var med hele dagen, og hun fik oplevet alt fra tegning til spiselige myrer og forestilling med klovnen Badut, som fik hårdt brug for Karlas hjælp:

“Badut var så sjov og fjollet, når hun hele tiden tabte målebåndet. Det var sejt, at jeg fik lov at hjælpe hende”, fortæller Karla.

30 lokale frivillige havde engageret sig på de vidt forskellige værksteder. I det lokale plejecenter Lyngparken kunne børn fx  “nørkle med mormor”, i Molsskolens bålhytte stod den på bål-pandekager, i Bogbussen var der højtlæsningshygge og i Molshallen stod Katrine og Silja på 14 år klar til at hjælpe de mindste rundt på en gigantisk forhindringsbane:

“Vi meldte os som frivillige, fordi vi syntes, det var hyggeligt. Det var også en måde, vi kunne gøre det sjovt for børn at komme i hallen og måske give dem lyst til at gå til gymnastik”, fortæller pigerne, som også allerede er klar til at melde sig igen, hvis Børnekulturfestivallen gentages: “Ja, det kunne da være megasjovt!”

Et af de helt store trækplastre var “Molsmester i tegning”. Her fordybede børn sig i timevis, og der blev produceret mange fine og farverige små kunstværker. De to vindere af tegnekonkurrencen blev Viola og Asger. Stort tillykke!

Det er endnu ikke besluttet, hvornår næste Børnekulturfestival løber af stablen, men der er vist ingen tvivl om, at områdets børn og voksne håber på en gentagelse.

Sikke en dejlig dag.

Twitter
Visit Us
Follow Me
LINKEDIN
Share
Mols I Udvikling på Instagram