Nyt om Molsværket: Borgermøde i Knebel d. 28. november

Det nye fælleshus i Knebel, Molsværket, er godt på vej rent fysisk. Rejsegildet blev holdt d. 8. november, rummene tager form, og det er nu muligt at gå rundt på de rå betongulve og kigge op i det, der lige om lidt er et loft. Vi er også godt i gang med at få styr på organiseringen. For når huset står i klar i sommeren 2023, er det en ny Brugerforening, der skal overtage driften og sørge for, at der er liv og fællesskab indenfor murene.

Der vil blive holdt generalforsamling med valg til bestyrelsen i den nye Brugerforening i starten af 2023. Men inden da ønsker folkene bag byggeriet at fortælle de lokale mol- og helboer, sommerhusejere i området – og andre interesserede – om huset og processen.

Alle interesserede inviteres derfor til borgermøde, mandag d. 28. november kl. 19-21 i festsalen på Molsskolen i Knebel.

På programmet er information om huset, om visionerne og ikke mindst om den kommende organisering.

Huset og indretningen
Det kan være svært at forestille sig, hvordan huset kommer til at se ud – både inde og ude. Via visualiseringer bliver det muligt at få sat billeder på, og få styr på, hvad den nye bygning rent faktisk kommer til at rumme. Der er mange visioner for huset, som selvfølgelig også bliver formidlet, og arrangørerne håber, at deltagerne begynder at overveje, hvilke aktiviteter de som kommende brugere af huset og udearealerne kunne tænke sig at være med til at sætte i gang og/eller deltage i.

Bestyrelse, husråd og værkfører
Brugerforeningen, som skal vælges i januar, kommer til at få det overordnede ansvar for drift og personale. Som en af de allerførste opgaver skal bestyrelsen ansætte en værkfører, der skal være den daglige leder af Molsværket. Derudover skal der nedsættes et husråd med repræsentanter for alle brugerne i huset. Husrådet skal være med til at give værkføreren og bestyrelsen input omkring livet i huset.

På mødet bliver organiseringen forklaret – og det bliver tydeligt, hvordan man som interesseret kan få indflydelse på livet i Molsværket, fx som kandidat til Brugerforeningens bestyrelse.

Grith Mortensen, formand for Ejendomsfonden Molsværket, siger:

– Jeg glæder mig til, at vi igen kan fortælle vidt og bredt om Molsværket. Til at vise tegninger – og til at fortælle om vores tanker og ønsker for huset. Jeg glæder mig måske især til at dele den begejstring, som alle os, der har arbejdet længe for det her hus, deler. Nemlig begejstringen over, at der lige om lidt kommer et fantastisk hus, der kan være ramme for de mange gode ideer og fællesskaber, som Mols og Helgenæs rummer.

Yderligere information
Bag Molsværket står Ejendomsfonden Molsværket, Syddjurs Kommune, Mols i Udvikling og en række fonde. Læs mere om status på byggeriet i det vedhæftede dokument.

Mere information om Molsværket kan fås ved at kontakte formand for Ejendomsfonden Molsværket Grith Mortensen på email: grith.mortensen@gmail.com eller på tlf.nr.: 40 96 41 14.

Twitter
Visit Us
Follow Me
LINKEDIN
Share
Mols I Udvikling på Instagram