Nye molboer på vej…

Af Sofie Saxtoft Højlund, Mols i Udvikling

Der var god stemning og livlig summen, da Mols og Helgenæs søndag d. 27/5 inviterede til Åbent Hus. Ca. 200 potentielle tilflyttere, nye borgere og indfødte molboer mødtes fra morgenstunden til brunch med hjemmelavet marmelade, brød og rigelige mængder kaffe. Målet med arrangementet var at give gæsterne en rigtig ”Mols-oplevelse” med masser af aktiviteter og fælles hygge – og måske inspirere endnu flere til at flytte til området.

Gæsterne fik i løbet af dagen mulighed for at snuse til områdets mange fritidstilbud, prøvesmage lokal øl, besøge børneinstitutioner og skoler eller tage med på guidet bustur rundt på Mols og Helgenæs. Hovedarrangøren var Bosætningsgruppen under Mols i Udvikling, men overalt i området havde befolkningen budt ind med hjælp og opbakning, fx ved at melde sig som kaffeværter eller ved at hejse flaget som gestus.

De lokale ejendomsmæglere havde også nok at se til på dagen, da flere gæster valgte at kombinere arrangementet med et kig på konkrete huse og byggegrunde. Generelt opleves en stigning i efterspørgslen på boliger i Molsområdet. ”Der er bestemt en positiv udvikling i gang på Mols, og jeg tror det betyder noget, at man gør sig umage for at tage godt imod nye borgere”, siger Maria Madsen fra Ebeltoft-Mols Mæglerne.

Arrangørgruppen har efterfølgende modtaget flere positive tilkendegivelser fra gæster, som er blevet endnu mere lune på at flytte familien til naturskønne Mols. ”Vi er overordentligt godt tilfredse med dagen. Det var dejligt at opleve, at snakken gik livligt, og jeg tror, vores gæster fik et godt indtryk af deres måske kommende naboer”, siger Ole B. Sørensen fra Mols i Udvikling.

Dagens gæster havde mulighed for at tage på kaffebesøg hos en række molbofamilier. Trods et godt spækket program, var der enkelte som nåede at tage imod tilbuddet.

 

 

 

 

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
LINKEDIN
Share
Mols I Udvikling på Instagram