Ny trailer gør madspilds-arbejdet lidt nemmere

Madhusgruppen under Mols i Udvikling har fået en ny trailer af Tved Sparekasses Fond, og det letter gruppens arbejde med at hente overskudsmad og få det udleveret eller omsat til fællesspisninger. 


Fra venstre Marianne Als Nielsen, Eigil Holm Nielsen, Joan Heilesen og Christine Justnæs foran Madhusgruppens nye trailer.

Udenfor Eigil Holm Nielsen og Marianne Als Nielsens hus i Knebel holder en spritny trailer med logoer og hard top. Det er Madhusgruppens nye trailer, der skal hjælpe gruppen, når de kører deres månedlige runde til Superbrugserne i Vrinners og Tved, Meny i Rønde og Min Købmand i Knebel for at hente overskudsmad. Det kan fx være kød, grønt, pålæg, mælkeprodukter og brød, og før corona blev de mange varer omdannet til lækker mad, der blev serveret til gratis fællesspisninger på Molsskolen. Nu sætter corona desværre en stopper for fællesspisningerne, men det forhindrer ikke Madhusgruppen i at forfølge sin mission omkring madspild, fortæller Marianne Als Nielsen:

– Traileren skal indvies den 25. november. Først skal vi rundt til butikkerne og hente deres overskudsmad, og så deler vi maden ud fra traileren d. 26. November ved busstoppestedet ved Molsskolen mellem 17-18. Alle må komme – og der bliver delt ud indtil traileren er tom, og det kan godt gå stærkt, ved vi af erfaring. Der er sprit og handsker, og vi opfordrer til, at man bærer mundbind.

Traileren har været en ønske længe, og det er særligt godt, at den har en hard top, dvs. et hårdt låg af plastik, for så holder maden sig kølig og frisk under transporten. Eigil Holm Nielsen har også indkøbt en lygte, som skal sættes i toppen af traileren, så det er til at se, hvad der er i den, når maden deles ud her i vintermånederne.

15.000 kroner fra Tved Sparekasses Fond
Madhusgruppen fik 15.790 kroner fra Tved Sparekasses Fond til traileren, som gruppen har købt lokalt hos Knebel Autoservice i Knebelbro. Twindesign i Tved har stået for at få fremtryllet klistermærker med logoer for de fire butikker og Mols i Udvikling, og endelig har gruppen købt en lås og lygten.

Traileren fra andre vinkler, der også afslører, hvem der er med i projektet sammen med Madhusgruppen. 

Hvem kan få gratis mad?
Det korte og præcise svar er “alle”. Madhusgruppen deler overskudsmad ud den sidste torsdag i måneden fra traileren, indtil det igen er muligt at mødes til fællesspisninger:

– Vi sender en besked ud til de folk, som har deltaget i fællesspisningerne om, at nu deler vi maden ud, og der kommer mange forskellige folk fra både Mols og Helgenæs. Både unge og gamle. Sidste gang var der også en dreng, der ventede på bussen, som fik sig en pose boller med hjem. Det var lige det, han kunne tænke sig, fortæller Eigil Holm Nielsen.

Marianne Als Nielsen nikker og supplerer:

– Der kom også nogle helt nye tilflyttere og fik mad fra traileren, og de fortalte, at de sådan håbede, at der igen kom gang i fællesspisningerne. Det med at sidde og spise sammen med nogen, som man ikke lige ellers ville møde, syntes de var en super måde at få kontakt til andre i området på. Det er jo lidt svært at få nye integreret herude lige nu pga. corona. Derfor opfordrer vi også til, at man inviterer en ven med til spisningen af det mad, man henter ved traileren. På den måde kan vi bevare lidt af den sociale dimension ved fællesspisningerne.

Mad til særlige arrangementer
Madhusgruppen rykker også ud og deltager i særlige begivenheder i området. Til borgermødet Mit Mols 2020 i januar lavede de fx massevis af sprøde vafler, og det var også meningen, at gruppen skulle lave risengrød til en juletræsfest d. 20. december ved det kommende Knudepunkt, men den fest bliver desværre ikke til noget – igen pga. corona-reglerne. Men det har dog ikke taget modet fra gruppen, der melder sig klar til næste store lokale arrangement, fx til en påskefest, til sommerfesten, til Molsløbet – eller hvad vi nu får lov til at samles om lokalt i 2021:

– Vi håber, at traileren kommer en masse ud i 2021, slutter Eigil Holm Nielsen.

Twitter
Visit Us
Follow Me
LINKEDIN
Share
Mols I Udvikling på Instagram