Tilflytter-brunch med hyggesnak og drømme

af Sofie Saxtoft, Mols i Udvikling

Der var flot fremmøde og god stemning ved søndagens brunch for ny-tilflyttere i Knebel.

“Det gode ved at bo på Mols er, at alt kan lade sig gøre – hvis vi selv gør det.”

Sådan lyder velkomsten fra medarrangør Ole Brus Sørensen, da Borgerforeningen Mols og Mols i Udvikling søndag formiddag slår dørene op til brunch i Molshallens cafeteria for alle områdets ny-tilflyttede borgere.

Flaget er hejst og ca. 60 nye molboer i alle aldre er mødt frem til et par timer med god mad, information om området og – ikke mindst – hyggeligt samvær med nye naboer. Hen over kaffekopper og pølsemadder går snakken lystigt om alt fra muligheden for at åbne tyrkisk restaurant til at oprette legegrupper for småbørnsfamilier. Det er tydeligt at mærke, at netop lysten til at realisere drømme og være med til at skabe et godt og levende lokalmiljø er noget, både ny-tilflyttere og ’gamle molboer’ er fælles om.

Dorte og Torben sidder ved et tegnebord med deres tre døtre på 6, 4 og 2 år, som har fået godt gang i legen med andre af brunchens yngste gæster. Familien er for få måneder siden flyttet fra Frederiksbergs brosten til græs mellem tæerne på Helgenæs:

”Vi har drømt om Mols i mange år, så da jeg i sommer pludselig fik mulighed for at flytte mit job som journalist til Århus, endte det med, at vi bare forlængede ferien i vores sommerhus på Helgenæs. Vi vendte simpelthen ikke rigtig tilbage efter ferien”, fortæller Dorthe.

Med tre mindre børn var det især tanken om at skifte den trange lejlighed i byen ud med et liv med natur, en god skole og et levende lokalmiljø, der trak. ”Vi har fulgt Mols i Udvikling og holdt øje med alt det, der sker her i lang tid. Det ville vi rigtig gerne være del af”, fortsætter hun.

Familien bor stadig i sommerhuset, mens de leder efter drømmeboligen på Mols, så Torben falder hurtigt i snak med en af de lokale, som kender til både det officielle og det uofficielle boligmarked på Mols.

Ved et andet bord lidt væk fra børnestemmer og kulørte tuscher har parret Annette og Jens Peter slået sig ned sammen med deres nye nabo Nelson. De er alle inden for det seneste års tid flyttet til Basballe midt i Mols Bjerges smukke natur:

”Jeg kommer fra Odense og kendte egentlig ikke så meget til området, men da min kæreste viste mig Mols Bjerge, blev jeg helt overvældet. Jeg har en gammel drøm om at ride, inden jeg bliver alt for affældig, og det har jeg rig mulighed for her”, siger Nelson med et glimt i øjet.

For Annette, Jens Peter, Nelson og kæresten derhjemme har Mols betydet en mulighed for at nyde en del af livet, hvor man ikke længere har hjemmeboende børn, men stadig har masser af energi og kræfter til at opleve og udforske. En tid med mere frihed og fritid. Derfor er brunchen også en anledning til at høre, hvordan man kan deltage i de mange aktiviteter og initiativer under Mols i Udvikling:

”Det her er simpelthen et fantastisk arrangement, og vi har fået en masse information, vi kan gå videre med, når vi kommer hjem”, lyder det fra Jens Peter.

Da der efter et par timer bliver sagt farvel, går mange af gæsterne fra brunchen med nye kontakter i telefonbogen, små håndskrevne huske-lapper og aftaler om at mødes igen. For en meget tilfreds Ole Brus Sørensen har det netop været målet for arrangørerne:

”Vi havde et ønske om at få alle vores nye medborgere til at føle sig velkommen og til at forstå, hvor meget vi egentlig kan opnå her på Mols, fordi vi gør det sammen. Det synes jeg lykkedes ret godt i dag.”

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
LINKEDIN
Share
Mols I Udvikling på Instagram