Byens bil indtager Mols

Borgerforening og Mols i Udvikling står bag etableringen af delebil, som kommer til at stå i Knebel – formentlig allerede fra weekenden den 18.-19. februar

Af Kasper Nissen

Hjulene kører fortsat rundt på Mols. Og nu kommer der flere hjul på landevejene, for Borgerforeningen og Mols i Udvikling har netop indgået aftale med Byens bil om at Knebel skal huse en delebil.

Louise Juul, som er en af bag-kvinderne, ser flere gode grunde til at få fingrene i en delebil.

“Delebilen er en investering i området. For det første kan bilen dække et aktuelt behov i lokalområdet, og så er det attraktivt for potentielle tilflyttere,” siger Louise Juul.

Hvordan kommer den nye delebil med base i Knebel til at se ud? Måske sådan her?

Måske kan man undvære “bil to”?
På den baggrund er det intentionen, at folk der bor i landdistrikterne kan nøjes med at have en bil i stedet for to.

Delebilen kan forhåbentlig dække det resterende behov, og der er muligvis allerede behov for at indgå aftale om at endnu en bil skal tilknyttes Mols og Helgenæs.

Louise Juul forventer at bilen kommer til at stå placeret i Knebel, og det er planen, at konceptet skal rulle ud på landevejene fra den 18.-19. februar.

Det første år er finansieret
Borgerforeningen har kastet midler i konceptet, så finansieringen er på plads det første år, men det er intentionen at konceptet skal være finansieret af brugere og sponsorer.

“Vi skal forsøge at få lokale sponsorer til at reklamere på bilen, så brugerne af bilen reklamerer for lokale erhvervsdrivende,” fortæller Louise Juul.

Sponsorkonceptet med byensbil.dk betyder, at prisen for anvendelse af bilen er særdeles attraktiv.

Hvis du vil vide mere om byens bil?

  • Firmaet er et mindre selskab, som startede i landbyen Højmark i Vestjylland. Byens bil råder over 9 biler i Ringkøbing-Skjern og 3 i Feldballe, samt en i Mørke. Forventer at udvide med 10 biler i det kommende år. Den ene altså i Knebel.
  • Ideen med byens bil er at institutioner og private kan tegne et medlemskab, og så kan ellers rulle ud i delebilen, når man har booket bilen via byensbil.dk.
  • Du kan få mere information, blandt andet om priser, på byensbil.dk.
Twitter
Visit Us
Follow Me
LINKEDIN
Share
Mols I Udvikling på Instagram