Alle mand stak spaden i jorden til det nye MOLSVÆRKET

Fredag d. 5. november var der første spadestik til det nye fælles mødested i Knebel.

Der blev gravet på livet løs, da første spadestik skulle tages til det længe ventede mødested med arbejdstitlen “Knudepunktet” i fredags. Borgmester Ole Bollesen måtte pænt vente med at sætte sin fine skovl i jorden, for i første omgang var det alle børn fra Molsskolen, Børnehuset Mols og Naturbørnehaven Mols Bjerge, der i fællesskab tog det første – og herefter mange flere – spadestik til huset. Der var nemlig skatte at grave efter i form af slik, og det gav masser af energi og gåpåmod hos de unge Mol- og helboer. Efter de unges store indsats var både politikere og borgere inviteret til at stikke egen spade i jorden, og det var der mange, der valgte at gøre.

Dagens fejring startede dog i festsalen på Molsskolen, hvor Kasper Østvig Nissen, næstformand i Mols i Udvikling, satte gang i humøret med udvalgte vers fra den efterhånden lange Mols i Udvikling-sang, som han selv forfatter nye vers til, efterhånden som projektet og nu også byggeriet udvikler sig. Herefter var der taler af Kirstine Bille, formand for Udvalget for familier og institutioner i Syddjurs Kommune, og Riber Hog Antonsen, formand for Udvalget for plan, udvikling og kultur. Herefter gik alle mænd og kvinder ud til byggepladsen og lyttede til en tale af Grith Mortensen, formand for Ejendomsfonden Knudepunktet Mols og Mols i Udvikling. Her blev det blandt andet afsløret, at huset nu skifter navn til Molsværket, som en markering af en frisk start for huset – og et farvel til alt det knudrede, der har forsinket byggeriet. Og så blev der givet signal fra en signalpistol til, at det store fælles første spadestik kunne sættes i gang.

Dagen sluttede med grillpølser og hyggemusik af Thomas og Simon Laursen i festsalen, hvor der var plancher om projektet – og hvor Ejendomsfondens bestyrelse og projektgruppen stod klar til at svare på spørgsmål om byggeriet.

“Det blev en fantastik dejlig dag – solskin, masser af godtfolk i alle aldre, taler, sang, musik, alvor og boblende glæde… det blev lige præcis den dag, vi så længe havde drømt om. Nu bygger vi endelig – og om mange år kan områdets børn fortælle deres børn og børnebørn, at de var med til at grave første spadestik på Molsværket. Større bliver det da ikke”, siger Grith Mortensen.

Det er Ejendomsfonden Knudepunktet Mols, der sammen med Syddjurs Kommune er bygherre på projektet.

Twitter
Visit Us
Follow Me
LINKEDIN
Share
Mols I Udvikling på Instagram