Forfatteraften med Pia Fris Laneth

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
25/05/2019
18:00

Lokation
HELGENÆS FORSAMLINGSHUS

Kategorier
Ingen Kategorier


Foredrag ved Pia Fris Laneth om bogen Lillys Danmarkshistorie i Helgenæs Forsamlingshus, lørdag den 25. maj 2019.

Arrangementet indledes kl. 18.00 med en tapasinspireret anretning. Øl, vin og vand kan købes. Foredraget starter kl. 19.30. Entré 250 kr. inklusive anretning.

Pia Fris Laneth fortæller 150 års danmarkshistorie som en sprudlende familiekrønike. Oldemødre med store børneflokke knokler hele livet for at holde sulten fra døren. Mormoren fra en fattig, jysk landsby er på nippet til at dø i barselsseng. Farmoren vokser op i et selvbevidst arbejdermiljø i et af Københavns
brokvarterer og forsørger sine uægte børn med symaskinen. Forfatterens mor, Lilly, kommer i ulykke som syttenårig. Hun foretager den lange rejse fra roemarkerne i et indremissionsk hedesogn til velfærdsdanmarks køkkenmaskiner og charterrejser. Hendes døtre uddanner sig og bliver økonomisk selvstændige.
Der er masser af livskraft i denne danmarksfortælling om samfundets udvikling, kvinders vilkår, fri abort, kjolernes længde, lønnens størrelse, prævention og kvindekamp for ligestilling, for retten til uddannelse – og retten til sjov.

Arrangementet sker i samarbejde mellem Helgenæs Forsamlingshus, Læsegruppen i Kulturhuset, Helgenæs Præstegård og Syddjurs Bibliotek.

Billetter kan købes på Syddjurs biblioteks hjemmeside
Eller på tlf. 23843404 (Torben Myrhøj)

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
LINKEDIN
Mols I Udvikling på Instagram