Vandring i den kommende Naturnationalpark

Naturstyrelsen inviterer på gratis naturvandring d. 1. oktober kl. 10-12:30

Nu kan du komme med på naturvandring i den kommende Naturnationalpark Mols Bjerge og få en forsmag på, hvad der venter, når naturen bliver vildere.

15 naturnationalparker er på vej over hele landet med vildere natur. Nu inviterer
miljøminister Lea Wermelin alle ud i de kommende naturnationalparker for at opleve efteråret og få en forsmag på, hvad der venter, når naturen bliver vildere.

Lørdag den 1. oktober kl. 10-12.30 bliver der afholdt naturvandring i den kommende Naturnationalpark Mols Bjerge. Turen bliver afholdt med afsæt i en ny guide til den kommende naturnationalpark, hvor Naturstyrelsen har udformet en tur, der kan gås eller cykles på to timer, og hvor man undervejs lærer den kommende naturnationalpark bedre at kende.

På turen kan man både opleve storslået natur og sjældne arter, der allerede findes i den kommende naturnationalpark samt se steder, der viser, hvorfor der fortsat er behov for at give naturen mere plads. Naturvandringen er for hele familien, og der er mulighed for at gå eller cykle hele eller dele af ruten alt efter, hvad benene kan holde til. Der er lagt op til en krible-krable-tur ved Skovbjerg, hvor vi skal se, hvad skovbunden gemmer af smådyr. Der er også mulighed for at komme på naturvandring med nedslag på 2 forskellige emner, såsom naturskov, lysåben natur, naturlig hydrologi og samgræsning med flere arter af græssere.

Efterfølgende vil der være en let servering af kaffe, te og kage.

Guiden vil fra den 22. september også kunne findes på Naturstyrelens hjemmeside, så man kan tage turen på egen hånd en anden dag.

Tid og Sted:
Naturvandring i den kommende Naturnationalpark Mols Bjerge
Lørdag den 1. oktober kl. 10-12.30

Start og slut er ved P-pladsen ved Skovbjerg, Toggerbovej, 8420 Knebel.

Læs mere om processen for etableringen af Naturnationalpark Mols Bjerge

Yderligere oplysninger:
Jan Højland på 2469 3806)

Lokal projektgruppe
Naturstyrelsens har nedsat en lokal projektgruppe i forbindelse med den kommende Naturnationalpark i Mols Bjerge. Den skal være med til at sikre borgerinddragelse i processen.

Mols i Udvikling og Borgerforeningen Mols har fået i alt fire repræsentanter i projektgruppen:

Mols i Udvikling: næstformand Søren Ibsen

Tilgængelig Natur (gruppe under Mols i Udvikling): Linda Klindrup

Borgerforeningen: Henning Nielsen

Naturstyrelsens Brugerråd: Martin Hedegaard, næstformand i Borgerforeningen.

Twitter
Visit Us
Follow Me
LINKEDIN
Share
Mols I Udvikling på Instagram