Indvielse af nyt indsamlingssted for flygtninge i Knebel

“Huset” – et nyt indsamlingssted for alle flygtninge, er åbnet i Knebel. Der er Åbent Hus søndag d. 8/5 og søndag d. 29/5. kl 13-17.

Lørdag d. 30. april summede Knebel Bygade 15 af liv og aktivitet. Omkring 40 lokale borgere og nytilkomne ukrainske flygtninge mødtes til fælles indvielse, rengøring og klargøring af Huset – en tom ejendom, stillet til rådighed til formålet af Syddjurs Kommune. Børn og voksne hjalp hinanden med at sortere lokale donationer af tøj og ting, og dagen blev også anledning til at hilse på hinanden over en kop kaffe eller leg i haven.

Knofedt og højt humør var dagens vigtigste ingredienser, og ved fælles hjælp blev den noget triste og tomme bygning forvandlet til en fin sorteringscentral og en lille ”butik”, hvor flygtninge nu kan komme og vælge gratis ting, møbler, legetøj og tøj de måtte have brug for, når de skal etablere sig i en ny tilværelse i Syddjurs.

I løbet af dagen strømmede det ind med lokale donationer, og flere lokale virksomheder bidrog også. Salon Satri i Knebel donerede hårplejeprodukter til butikken, og Dagli’ Brugsen i Vrinners sørgede for kaffe, the og søde sager til arbejdsdagen.

Huset drives af frivillige kræfter, som løbende indsamler donationer, sorterer og bringer ud efter behov. Og så vil der være dage med Åbent Hus, hvor alle kan give en hånd med, og flygtninge kan gå i butikken. Næste planlagte Åbent Hus-arrangementer er søndag d. 8/5 og søndag d. 29/5. kl 13-17. Husets Frivilliggruppe understreger, at ikke bare flygtninge på Mols og Helgenæs, men fra hele Syddjurs er velkomne! Håbet er, at Husets butik og de små møder over fælles aktiviteter, vil hjælpe områdets flygtninge godt i gang med en ny tilværelse, hvor man hurtigt føler sig som del af lokalsamfundet.

Hvis borgere fremover ønsker at donere, kan ting og tøj, som er i god stand, stilles under halvtaget bag Huset. Hvis man ønsker at donere større møbler eller andet, som skal hentes, eller kender man en flygtning, som mangler noget bestemt, kan Husets frivilliggruppe kontaktes. Ring eller send en sms til Charlotte Kruse på tlf. 20 97 49 58, til Karen Straarup på tlf. 22508634 eller Knud Schmidt på tlf. 20995368.

Twitter
Visit Us
Follow Me
LINKEDIN
Share
Mols I Udvikling på Instagram