PODCAST – Afsnit 6: Fyret på spidsen af Helgenæs

Sletterhage fyr ligger spektakulært på spidsen af Helgenæs

Sletterhage fyr ligger på spidsen af Helgenæs med udsigt til havet, Samsø og forbipasserende skibe på vej mod Aarhus. Fyret er stadig aktivt og guider skibe sikkert ind i sejlrenden. Fyret passes og drives af fyrpasser Hans Christian Minke og frivillige fyrvagter fra foreningen Sletterhage Fyrs Venner. I dette afsnit fortæller Hans Christian Minke, som også er ismand og formand for Fyrets venner, om fyrets historie og betydning for Helgenæs.

Vi hører om hulsten, der hver morgen vender tilbage til stranden, om frivillige fyrvagter, Mærsk-skibe der sejler tæt forbi, salget af fyret til private, folkelig opstand og tilbagevenden til offentlig ejendom.

Vi møder også fyrvagt Niels Havers, der flere år i træk har været årets fyrvagt – en titel, som uddeles til den årlige fest i foreningen. Hvem vinder prisen i 2021? Det får du også at vide, når podcasten kigger ind til årets store fest i Fyrets venner.

Lyt til afsnit 6 her

Twitter
Visit Us
Follow Me
LINKEDIN
Share
Mols I Udvikling på Instagram