Julehistorie om de små nissehuser på Nisseruten

I hele december kan du finde nissehuser på nisseruten – en tre kilometer lang tur fra Molsskolen. Men hvorfor hænger der nissehuer på vejen? Det kan du finde ud af, hvis du læser historien her.

PS  Hvis du vil ud og kigge på alle nissehuerne, kan du gå nisseruten. Læs om den lige her

Historien om den grønne nissehue, som ikke var der.

”Øv, øv, øv… og nisseøv” sagde jeg – men ik’ så højt, så Bedste ku’ høre det.

Nu havde hun igen strikket og syet og vævet og hamret og sømmet og kogt – eller hva’ hun nu gør, når hun laver ting og sager og nissehuer til os. Og igen havde hun ikke hørt efter, hvad jeg havde sagt til hende. Jeg havde nemlig igen sagt til hende: ”Bedste, i år ønsker jeg mig en grøn nissehue” – ligesom jeg sagde alle de andre år.

Så smilede hun bare til mig – når Bedste smiler kan man kun se en masse streger på kryds og tværs i hendes hoved.. som om øjne og mund og næse er pist væk. Det er fordi hun er så gammel, nok 300 år.

Og så sagde hun: ”Hvad siger du, lille søde skat ?”…

”Jeg ønsker mig en grøn nissehue” sagde jeg lidt højere, for Bedste hører ikke så godt.

”Nå, hvor er du sød” sagde Bedste. Det siger hun altid. Vi er alle sammen søde, ligemeget hvad vi laver af nissestreger. ”Ønsker du dig en nissehue ?”

”Ja, JEG ØNSKER MIG EN GRØN NISSEHUE” – sagde jeg rigtig højt, så hun ikke ku’ ta’ fejl.

”En GRØDnissehue” sagde Bedste og grinede – ”Du er da en værre filur”.

”Nej, jeg er ikke en filur, jeg er en nisse, og min hue skal være GRØN – BASTA” … Nu var jeg rigtig sur… men det gør ikke noget for Bedste.

”Nå, søde ven…” – Bedste kalder os altid ”søde ven” eller ”du der” eller ”hej lille nisse” eller ”søde skat” eller ”filur” eller noget helt tredje, som hun selv finder på..

Hun kan ikke huske hvad vi hedder allesammen, eller måske kan hun ikke se hvem, der er hvem. Bedste er nemlig ikke verdensmester i at se eller i at høre eller i at huske. Men hun kan lave nissehuer.

”Ønsker du dig virkelig en nissehue af grøn pasta ? – du er da en sjov lille trold”.

”HVA’ en TROLD” sagde jeg, og så gik jeg, for hun ved da godt at man ikke må kalde en nisse for en trold.

Og hun har heller ikke hørt efter denne gang, for der var ikke en eneste GRØN nissehue i den bunke, hun havde klar til os.

Og det ved jeg, for inden de andre stod op i dag, kiggede jeg hele bunken igennem. ØV ingen grønne nissehuer ! Så gik jeg ud i skoven med alle 40 nissehuer, og så hængte jeg dem op i træer og på skilte… Så kan de hænge der og pynte, hvis man ellers synes at nissehuer, som ikke er grønne, kan pynte. Og så tænkte jeg, at de kan hænge dèr, helt indtil det bliver jul.

Hvis du går tur i skoven, kan du nok se dem, og så vil jeg gerne høre om du ikke også synes det er synd at der ikke er en eneste grøn nissehue.

Hvis du kender en nisse eller måske flere, som du har hørt en historie om… eller hvis der bor en nisse hjemme hos dig, eller hvis du selv kan lave en nissehistorie, vil jeg rigtig gerne høre den. Så kan du måske skrive den – eller få en voksen til at hjælpe dig – og sende den til Eva på eva.s@molsiudvikling.dk.

så kommer den på nettet på computeren eller i telefonen, eller hvad hende der Eva nu finder på. Og tilsidst kan alle historierne komme i en lille bog, som du kan låne og læse. Måske – hvis der altså kommer nok historier.Åh, jeg elsker at få historier – Bedste fortæller tit historier, som hun selv finder på. Det er hun nemlig bedre til end til at strikke grønne nissehuer.

Twitter
Visit Us
Follow Me
LINKEDIN
Share
Mols I Udvikling på Instagram