Hjertestarter fra Molslægerne hænger nu i Begtrup

Den lille landsby Begtrup på Mols har arvet en hjertestarter af Molslægerne i Knebel, og det skaber tryghed.


Jens Lund Lauritsen (tv) og Peter Heydorn foran den nye hjertestarter i Begtrup.

På gavlen af Jens Lund Lauritsens hus i Begtrup hænger en hjertestarter. Den er ganske ny i byen, men har haft et andet liv på bygningen foran Molslægerne i Knebel. Nu er den endt i Begtrup, og det er både Jens Lund Lauritsen og Peter Heydorn glade for. Der har nemlig i længere tid været snak om, at byen skulle have sin egen hjertestarter, og pludselig var tilbuddet der:

– Jeg blev kontaktet af Mols i Udvikling med et tilbud om en brugt hjertestarter, og beskrivelsen stemte meget godt overens med det, vi havde snakket om, så jeg røg i tasterne med det samme. Nu har hjertestarteren fået service, og Jens har installeret den, fortæller Peter Heydorn.

Han er ambassadør i det lokale ambassadørkorps, som drives af Mols i Udvikling, og det var i den egenskab, at han modtog tilbuddet om en brugt hjertestarter fra Molslægerne. I lægehuset havde de nemlig opdaget, at der hænger to andre hjertestartere meget tæt på Lægehuset i Knebel, en ved Molshallen og en ved apoteket, og det gav anledning til nytænkning, fortæller læge Ole Lund Mægbæk:

– Vi har været i gang med en større ombygning af lægehuset, og vi tog i den forbindelse vores hjertestarter ned. Da vi skulle til at sætte den op igen begyndte vi at diskutere placeringen. Regionen har allerede en hjerterstarter tæt på klinikken, så vi blev enige om at det var lidt voldsomt med 2 hjertestartere 100 m imellem. Vi synes derfor, at hjertestarteren kunne gøre mere gavn et andet sted på Mols.

Introduktion på vej
Jens Lund Lauritsen er uddannet i brugen af hjertestartere, og han planlægger at indkalde Begtrups borgere til en hjertestarter-introduktion inden længe. Hjertestarteren bliver også tilmeldt hjertestarter.dk, hvor man kan se, alle tilgængelige hjertestartere i Danmark. For selvom hjertestarteren hænger i Begtrup, er andre i nød selvfølgelig velkomne til at bruge den, fortæller Jens Lund Lauritsen. Han er personligt glad for, at der nu hænger en hjertestarter klar i byen:

– Peter og jeg var ude og motionere for nogle år siden, og jeg fik det dårligt. Senere fandt jeg ud af, at mit hjerte slår uregelmæssigt, og jeg fik indopereret en pacemaker. Det har gjort, at jeg har spekuleret meget over tingene, og jeg blev glad, da Peter fortalte om hjertestarteren. Nu sidder den på vores gavl ud mod vejen, så alle kan se den og bruge den, fortæller Jens Lund Lauritsen.

Ole Lund Mægbæk er også godt tilfreds med, at hjertestarten er endt i Begtrup:
– Nu håber vi ikke, at der bliver brug for den, men det er dejligt den har fået et godt nyt hjem, slutter han.

Twitter
Visit Us
Follow Me
LINKEDIN
Share
Mols I Udvikling på Instagram