UDSKUDT: Reparationscafé åbner søndag d. 1. november

OPDATERING: Reparationscafeen udskyder sin åbning pga. de nye retningslinjer i forhold til corona. Gruppen melder en dato for åbningen ud, når det igen bliver muligt at mødes flere.

—-

Om kort tid kan du få hjælp til at reparere de ting og sager, som du ellers ville erstatte med nye, fordi det er for dyrt at få de gamle ting repareret. Det kan være brødristeren, der pludselig ikke dur mere, de gamle bukser, der skal blive til shorts, eller lampen der har brug for en længere ledning. 

– Det handler om, at folk skal smide mindre væk. Det gamle skal genbruges, så folk ikke køber nyt hele tiden, siger Dorthe Thuborg Andersen, der er en af medstifterne af reparationscafeen. 

Hun sidder sammen med de andre stiftere af gruppen i lejlighed 5N, som er en af to lejligheder i Lyngparken i Knebel, der skal rumme reparationscafeen. Lokalerne har Lyngparken og Syddjurs Kommune lånt til gruppen, der nu skal i gang med at indrette de to lejligheder til forskellige ting. I den ene lejlighed bliver der fokus på elektronik og i den anden på tekstil. Men det betyder ikke, at man kun kan komme med ting inden for de to kategorier, fortæller Lise-Lotte Laursen, der også er medstifter: 

– Kom med det, du har, og spørg, om der er nogen, der kan hjælpe. Hvis vi ikke umiddelbart kan hjælpe i reparationscafeen, kan det jo være, at der er nogen, der har nogle kontakter, som de kan spørge, og så kan det være, at det kan lykkes alligevel, siger hun.

Der er dog én sikker undtagelse: Man kan ikke få computerhjælp i reparationscafeen. Hverken til hardware eller software. Men computerbordet, der vipper, kan man fint komme med. 

Bæredygtighed, recycling og upcykling
Hele ideen med reparationscafeen er altså at give det gamle en ekstra chance. Bæredygtigt forbrug er i centrum, og du kan komme med alt det, du ikke har lyst til at smide væk. Du skal dog regne med selv at lave det meste af arbejdet, for konceptet er, at du får hjælp til at reparere dine ting. Der er altså ikke nogen, der gør arbejdet for dig. 

I reparationscafeen kan du også give det gamle en ny funktion. Det kaldes upcycling, og kort fortalt kan det fx være, at du syr de gamle cowboybukser om til en pude. Der er nemlig også mulighed for at være kreativ med sine gamle ting. 

Søndage og torsdage
Reparationscafeen skydes i gang søndag d. 1. november klokken 15-17. Herefter er reparationscafeen åben den første søndag i måneden kl. 15-17 og den tredje torsdag i måneden kl. 19-21. 

Du finder reparationscafeen i Lyngparken, lejlighed 5N og 5M, Lyngevej 7, 8420 Knebel. 

Det er gratis at få hjælp og fx låne en symaskine. Er der brug for materialer til reparationen, skal du selv betale, og der bliver også en kaffekasse, så der er mulighed for en kop kaffe i løbet af aftenen. 

Vil du dele din viden?
Hjælperne i reparationscafeen er alle frivillige, og i gruppen bag reparationscafeen er der folk, der kan hjælpe med at reparere lidt af hvert, blandt andet elektronik, træ og tekstiler. Der er dog brug for flere frivillige, der kan og vil dele deres viden og hjælpe med at få det gamle til at leve igen. Har du lyst til at give en hånd i reparationscafeen, kan du sende en mail til Lise-Lotte Laursen på llaursen59@gmail.com eller til Dorthe Thuborg Andersen på d.thuborg@icloud.com.

Arbejdsgruppen består af Lise-Lotte Laursen, Knud Schmidt, Christian Taylor Hauschild, Dorthe Andersen og Niels Andersen. Sparekasse Djursland har doneret 3000 kroner og Tved Sparekasses Fond har doneret 15.000 til reparationscafeen. Pengene skal bruges på værktøj og materialer. 

Twitter
Visit Us
Follow Me
LINKEDIN
Share
Mols I Udvikling på Instagram