Overskud fra lokal bog går til ”Knudepunktet”

En bog om Knebel Præstegård er nu udsolgt, og folkene bag har doneret overskuddet til det nye fælleshus i Knebel.

Christian Callesen Madsen, bedre kendt som Kette, har boet hele sit liv i Knebel. I dag bor han i Lyngparken, hvor han byder på kaffe og en snak om en bog, som han har bidraget til med sin store viden om det lokale.

Bogen hedder Knebel Præstegård og er redigeret og sat op af Stig Tang Petersen. I bogen kan man blive meget klogere på præstegårdens historie, der strækker sig fra ca. år 1600 og op til 2018, hvor præstegården blev solgt privat til en tidligere præst i sognet. Bogen giver også et indblik i historien omkring bygningen og dens jorde, og man kan læse bidrag fra folk, der fortæller om nedslag i livet i og omkring præstegården. Der er masser af fotos – både fra det lokale arkiv og nutidige taget af Stig Tang Petersen.

Lokalkendt og kirkevant
Kette har boet 83 år i Knebel. Han har kendt de præster, der har været i sognet i hans tid. Han gik til præst hos Paul Christian Seidelin, gift med Anne Sofie Seidelin, og som voksen fik han et personligt forhold til flere af præsterne i Knebel Præstegård, ikke mindst i årene 1996 til 2002, hvor han sad i Knebel-Rolsø Menighedsråd. Også i årene efter havde han en tæt tilknytning til Knebel Kirke som formidler af det smukke alterstykke, som Bjørn Nørgaard stod bag i 1999. Derfor var Kette oplagt som kilde til bogen om Knebel Præstegård. Det samme var hans søster, Karen Margrethe Josiasen, der har været lokal kirkesanger i 30 år.

I 2019 var bogen færdig, og Kette søgte Tved Sparekasses fond om 15.000 kroner til at få den trykt. Dem fik han og med hjælp fra Kolind Bogtrykkeri blev der trykt 150 bøger. De er nu solgt til 50 kroner stykket i blandt Brugserne i Vrinners og Tved og Min Købmanden i Knebel. Overskuddet på knap 7000 kroner går til Mols i Udvikling og det kommende fælleshus “Knudepunktet”, fortæller Kette:

– Vi var meget enige om, at det var det, overskuddet skulle gå til. Jeg føler, at det er vigtigt, fordi jeg gerne vil holde gang i Knebel, ja i hele Mols og Helgenæs. Så enkelt kan det siges. Det er et godt initiativ, og det er dejligt, at der er nogen, der gider lave det store arbejde, det kræver at få sådan et sted op at stå.

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
LINKEDIN
Share
Mols I Udvikling på Instagram