Udsættelse af første spadestik til Knudepunktet

Første spadestik den 18. september udsættes. Byggeriet udskydes som følge af for høje priser.

Byggeriet af det nye fælleshus i Knebel udskydes og starter ikke som ellers planlagt den 18. september. Det besluttede styregruppen for Knudepunktet Mols, der står bag byggeriet, på et møde den 13. august. Årsagen er, at de priser, der er kommet ind i forbindelse med licitationen af de forskellige byggeopgaver, er højere end forventet:

– Det er både ærgerligt og overraskende, at det nu viser sig, at vi må udskyde byggeriet. Men det er nødvendigt med en time out, hvor vi kan få et overblik over, hvad der er årsag til, at vi står i den her situation, og så vi kan finde ud af, hvad næste skridt nu er, fortæller Grith Mortensen, der er formand for styregruppen.

Fagentreprise i en coronatid
Byggeriet blev udbudt i fagentreprise kort før sommerferien, og kun halvdelen af de indbudte håndværkere og firmaer har budt på opgaven. Det har sammen med de høje priser forundret både totalrådgiverteamet med Transform i spidsen, projektgruppen og styregruppen bag byggeriet:

– Vi er alle overraskede over resultatet af licitationen. En forklaring kan være, at håndværkerne har fået travlt under coronakrisen, en anden kan være vores timing med et udbud lige op til sommerferien. Og måske er der helt andre forklaringer, som vi ikke har set endnu. Uanset hvad skal vi have kigget på, hvad årsagerne er, og så skal vi have lagt en ny plan for byggeriet, siger Grith Mortensen, der håber snart at kunne vende tilbage med en ny dato for 1. spadestik.

Læs mere om Knudepunktet her 

Børnehuset også udskudt
Som en del af Knudepunktet er der også planlagt et Børnehus med plads til både børnehavebørn, vuggestuebørn og dagpleje – og det byggeri er altså nu også udskud:

– Syddjurs Kommune beklager naturligvis også udsættelsen, ikke mindst da det forsinker opførelsen af børnehuset. Vi ved jo, hvor meget børnefamilierne på Mols og Helgenæs glæder sig til at få det nye børnehus, siger konstitueret kommunaldirektør i Syddjurs Kommune, Poul Møller.

Byggeriet af Knudepunktet var egentlig planlagt til at skulle foregå fra foråret 2020, så huset var klar til sommeren 2021, men byggeriet blev i foråret udskudt til efter sommerferien blandt andet pga. corona.

Twitter
Visit Us
Follow Me
LINKEDIN
Share
Mols I Udvikling på Instagram