Knud Schmidt og ildsjæle fra Helgenæs nomineret til Syddjurs Awards 2020

Den 12. marts uddeles der priser til frivillige ildsjæle fra hele Syddjurs, og igen i år er der nominerede fra Mols og Helgenæs. 

Knud Schmidt fra Knebel er nomineret i to kategorier til Syddjurs Awards. 

Mols og Helgenæs er igen repræsenteret med  nominerede til Syddjurs Awards. Der er prisoverrækkelser og show d. 12. marts i Rønde Idrætscenter kl. 19 – og det er ganske gratis at deltage. Kom og vær med til at heppe på de lokale ildsjæle og fejre frivilligheden 🙂 Der er sms-afstemning om Fritidsprisen og Kulturprisen i løbet af aftenen.

Book din billet her

Utrættelig ildsjæl og landsbyens pedel

Knud Schmidt fra Knebel er nomineret i to kategorier af hhv. PUK-udvalget i Syddjurs Kommune og Nationalpark Mols Bjerge, nemlig til Kulturprisen og til Nationalpark Mols Bjerges-prisen.

SFO-leder på  Molsskolen Jesper Zacho Bruun er en af dem, der har peget på Knud Schmidt som prisvinder. Han skriver blandt andet i sin indstilling:

Knud er en ildsjæl udover det sædvanlige. Vedholdende, grundig, modig, trodsig, opfindsom og kreativ, men ikke mindst uselvisk, ydmyg og glad for liv i alle afskygninger. Ingen er så dedikeret til frivilligt arbejde, og samtidig gør en fysisk, aktiv indsats for at projekterne bliver til virkelighed. Knud er idémager, konstruktør, “arkitekt”, håndværker, sekretær, leder, arbejder, kommunikationsmedarbejder etc. Desuden er han aktiv i forskellige bestyrelser og arbejdsgrupper, der alle har til formål at sprede glæde, mangfoldighed, sociale aktiviteter eller bæredygtige naturoplevelser. Knud bør hædres for denne vanvittige indsats.

Knud har altid mange projekter i gang. Lige nu fylder fx Fælleshaverne i Knebel og Vistoft og Storkesøen bag Molsskolen, som er et kombineret rekreativt område, et skoleprojekt og et biodiversitetsprojekt, bare for at nævne to af Knuds mange projekter. Knud er brandmand, en kæmpe ressource i Mols i Udvikling – og så bliver han kaldt “landsbyens pedel”, sikkert fordi Knud tit og ofte fikser ting, der er gået i stykker og giver en hånd i rigtig mange sammenhænge.

Helboere løftede i flok, da Tall Ships Race sejlede forbi

Den 4. august 2019 sejlede store sejlbåde fra hele verden tæt forbi Sletterhage fyr. Det var afslutningen på Tall Ships Race i Aarhus, og det træk over 6000 mennesker til Helgenæs – og det er noget, som kræver en hel del samarbejde og logistik.

PUK-udvalget har nomineret Sletterhage Fyr, Helgenæs Forsamlingshus, Sandballegård og Helgenæs Maskinstation til Kulturprisen for den store indsats.

Claus Petterson har peget på de mange ildsjæle til prisen og skriver blandt andet i sin indstilling:

En stor samlet flok med udspring af det gode samarbejde på Helgenæs skabte et fantastisk arrangement i forbindelse med Tall Ships’ Race 2019’s afsejling fra Aarhus og forbi Sletterhage Fyr. Over 6000 besøgende blev serviceret af en masse frivillige, der medvirkede som Infosøjler, Opryddere, Vejvisere, Kaffe & kage-sælgere, P-plads-pakkere og -anvisere, Shuttlebus-henvisere eller Lokumsrensere – bogstaveligt talt i lort til albuerne. Alle gæster fra nær og fjern fik en uforglemmeligt oplevelse bl.a. i mødet med Helboerne, som alle kastede mange timer, arbejdskraft og maskin-timer i arrangementet, samt stillede marker gratis til rådighed.

Se alle nominerede her

Twitter
Visit Us
Follow Me
LINKEDIN
Share
Mols I Udvikling på Instagram