Nu bliver Mols Bjerge Grand Prix for alle

Den 24. September vender motionscykelløbet Mols Bjerge Grand Prix tilbage til Danmarks vel nok smukkeste naturområde og i år har alle mulighed for at cykle med.

Roar Paaske Fotografi

Arrangørerne har nemlig valgt at lave en 24 km. lang rute, til de som gerne vil prøve kræfter med cykelløb, eller som måske ikke ejer en racercykel.
Løbet har stadig to længere ruter på henholdsvis 49 og 98 kilometer.
– Vi forsøger os med det her initiativ for at få endnu flere ud og cykle i Mols Bjerge. Det her naturområde er simpelthen så unikt og så smukt, at vi synes at de som ikke kører langt eller længe på cykel, også skal have chancen for at nyde naturparken, fortæller medarrangør Nikolaj Hebsgaard.
Mens den lange rute byder på brutale 1200 højdemeter, skal deltagerne på 24 km. ruten ”blot” klatre 300 højdemeter, blandt andet op ad den berygtede Agri-bakke:
– Der vil være bakkespurt på Agri-bakken, med tidstagning fra bund til top. Efter løbet vil dagens hurtigste kvinde og mand blive hyldet som henholdsvis bakkedronning og –kong, med en flot bakketrøje fra Marcello Bergamo, forklarer Hebsgaard.

Roar Paaske Fotografi

Og kravet til udstyret er simpelt:
– Kom som du er! Hvad enten du er kører på racercykel eller MTB i stramtsiddende tøj med pude i buksen, eller på havelågen med kurv og ringklokke, så er alle velkomne på 24 km. ruten.
Vi kan godt kalde det en familierute, men den henvender sig også til de, som ikke har så meget erfaring med cykelløb, eller som mangler lidt på formkontoen, forklarer Nikolaj Hebsgaard.
Selve ruten følger den klassiske rute i Mols Bjerge Grand Prix, med start i Knebel og afgang mod Agri. Ved Lyngsbækgaard drejer deltagerne på 24. Km. distancen fra og kører mod Fuglsø, hvor de igen kommer ind på den klassike rute og kører mod mål i Knebel.

Tilmelding sker på www.sportstiming.dk og løbsdagen er den 24. September.

Roar Paaske Fotografi

Mols Bjerge Grand Prix er på rekordtid blevet en sand efterårsklassiker, med over 400 deltagere hvert år. Løbet er kendetegnet med en højgrad af sikkerhed, der betyder at rytterne bliver fulgt rundt af motorcykel marshalls, mens der også vil være masser af skilte og flagvagter til at sørge for ekstra sikkerhed.

Twitter
Visit Us
Follow Me
LINKEDIN
Share
Mols I Udvikling på Instagram