Stemningsfuld og hyggelig høstfest

Børnene fra børnehaven Urtehaven kom for at synge med de ældre i Lyngparken

hoestfest-foto1Høstfesten i Lyngparkens have i Knebel torsdag 22. september var en på alle måder varm oplevelse for såvel unge som ældre. Solen strålede, og det samme gjorde ansigterne på deltagere i alle aldre, mens de sang høstens dejlige sange.Børnehaven Urtehaven var på besøg hos de ældre i Lyngparken, der rummer trænings- og aktivitetscenter samt plejeboliger.

Høstfesten er et blandt flere fælles arrangementer under overskriften “Generationsmøder”; ifølge projektleder Birgitte Højlund fra Ældreområdet i Syddjurs og Ellen Mortensen, frivillig i Lyngparken, et forsøg på at undgå isolering af byens aldersgrupper i “generationsghettoer”.


Lys og glæde i hverdagen
Generationsmøderne er en udløber af aktiviteterne i forbindelse med projektet “Mols i Udvikling”.
Gruppen vil gerne bringe områdets børn og gamle sammen om hyggelige og inspirerende aktiviteter, der kan skabe lys og glæde ind i hverdagen for alle involverede – og skabe øget forståelse for hinanden på tværs af generationer.
Efter et par fællessange i haven serverede Lyngparken saft, kaffe og kage, og efter dette måltid legede børnene, snakken gik – og Lyngparkens nye køretøj samlede opløb.
Det nye køretøj er en flot rickshaw med elektrisk hjælpemotor, skænket af Borgerforeningen Mols.
Mange ville prøve, og skiftende chauffører fik samtidig god motion og en god snak med passagererne.

hoestfest-2Omkring frokosttid gik turen til fælleshaven, hvor børn og gamle glædede sig over de mange fine grøntsager, som børnene fik nogle hjem af i rygsækken. Også et par moskusænder og en frø vakte jubel hos børnehavebørnene, inden det var tid til at fiske madpakkerne frem og spise frokost.
hoestfest-3Molsskolen er også med i arbejdet, men skolebørnene var torsdag forhindret i at være med, men de får chancen igen senere på året. Generationsgruppen har flere gode arrangementer i støbeskeen.

Kilde: kulturkommune.dk

Twitter
Visit Us
Follow Me
LINKEDIN
Share
Mols I Udvikling på Instagram