Stemmer fra Mols og Helgenæs

Ny podcast-serie sætter spot på mol- og helboer, fortid og nutid, landskab og liv. I 10 afsnit besøger vi forskellige mennesker, der er knyttet til Mols og Helgenæs på forskellig vis. 

Forestil dig, at du er højt over Danmark. Du svæver ind over Djursland. Vejene snor sig i det bakkede landskab, gennem småbyer, mellem marker. Du er over Jyllands næse, formet af kystens linjer, omgivet af det blå vand. Du lader dig falde – ned mellem spredte skyer, her er Mols og Helgenæs. Hvad er det for et sted? Er der en særlig ånd her? Hvordan er stemningen, lydene, farverne? Hvem lever i det bakkede og bugtede landskab, hvor havet altid er nær?

Det undersøger vi i denne podcast, Stemmer fra Mols og Helgenæs. I ti afsnit går vi tæt på fortid og nutid, og du er mere end velkommen til at lytte med.

Podcasten er skabt af Kulturgruppen under Mols i Udvikling i samarbejde med Molsarkivet og med støtte fra Syddjurs Kommune og Tved Sparekasses Fond. Vært er antropolog Suzan Tugcu.

Afsnittene kommer løbende her på hjemmesiden og i din yndlings-app i løbet af 2021 og 2022:

Afsnit 1: Ny på Mols og Helgenæs
I det første afsnit af “Stemmer fra Mols og Helgenæs” møder vi Signe Kirk Lomholt, der er flyttet fra Nørrebro til den lille landsby Vistoft på Mols med sin familie. Signe fortæller om sine bekymringer inden flytningen en december aften for tre år siden, og om hvordan huset, haven, området og ikke mindst naboerne har omfavnet hende og familien. Vi tager også med, når Signe besøger sin farmor, Rie Lomholt, der flyttede til spidsen af Helgenæs for 62 år siden fra storbyen Aarhus. Det var en ganske anden tid, og oplevelsen af at være ny var også en ganske anden.  Længde: 25 minutter.

Lyt til afsnit 1 her