Naturklub Mols Bjerge

Naturklub Mols Bjerge – Vi er vilde med naturen, kom og vær med.

Naturklub Mols Bjerge er en nystiftet naturklub. Her er det muligt at dele naturoplevelser i et sjovt, lokalt og uformelt fællesskab. Se mere på facebookgruppen ”Naturklub Mols Bjerge”.

Naturklub Mols Bjerge er en kontingentfri, uformel klub for alle familier, der holder af at være ude i naturen. Vi mødes ca. en gang om måneden, og skiftes til at arrangere aktiviteter. Klubben er stiftet af en gruppe forældre på Mols og omegn, som er vilde med at være i naturen, og lave fælles aktiviteter. Vi ønsker at få endnu større glæde, inspiration og fællesskab ved at samles på de utallige skønne og spændende steder på Mols og omegn.

Alle kan være med, og man behøver hverken at være biolog, friluftsentusiast eller fuglekigger for at deltage.   Man melder sig simpelthen til på facebookgruppen ”Naturklub Mols Bjerge”, når en tur annonceres. Det er helt op til den enkelte, hvad man byder ind med, når man arrangerer en aktivitet. Aktiviteterne kan være alt fra en vandretur, jagt på dyrespor, fossiljagt på strandene, madlavning over bål, dragebygning eller naturkunstværker.

I vores facebookgruppe kan man også finde inspiration til aktiviteter, og de bedste bud på ture med børn i vores skønne og varierede landskab. Hele vores ambition som naturklub er simpelthen at være fælles om at inspirere og motivere hinanden til at bruge naturen mere og på nye måder. Vi er nemlig helt vilde med at bo her midt i denne skønne natur.

Vi glæder os til at se jer!

______________________________________________________________________________________

Opstart af Naturklub Mols Bjerge

På Mols og Helgenæs er vi velsignet med noget af kongerigets smukkeste og mest tilgængelige natur. De fleste  bruger vores natur i et eller andet omfang, men nu bliver der mulighed for at dele naturoplevelserne i et sjovt, lokalt og uforpligtende fællesskab.  

Holder jeres familie af at bruge naturen aktivt og har I lyst til at mødes med ligesindede? Så er Naturklub Mols Bjerge måske noget for jer. Sammen mødes vi ca. en gang om måneden hvor vi skiftes til at arrangere en aktivitet i naturen. Man skal hverken være biolog, friluftsentusiast eller fuglekigger for at deltage. Alle må være med og det er helt op til den enkelte hvad man byder ind med. Det kan være en vandretur i bjergene, jagt på dyrespor i skoven, fossiljagt langs strandene, en fisketur, madlavning på bål, bygning af en drage eller noget helt, helt andet. Det er ambitionen, at vi med naturklubben kan dele naturoplevelserne og dermed inspirere og motivere hinanden til at bruge naturen mere og på nye måder.

For at sparke liv i naturklubben holder vi opstartsmøde for alle interesserede onsdag d.  1. februar kl. 19.00 på Karpenhøj Naturcenter. Her vil vi fastlægge formen på Naturklubben og samtidig planlægge de første aktiviteter. Tilmelding kan foregå til Bjarke Dehli på tlf. 5117 8710 eller bjarkedehli@hotmail.com.

Har I ikke mulighed for at deltage på mødet, så tilmeld jer siden Naturklub Mols Bjerge på facebook. Så kan I løbende få information om Naturklubben og blive opdateret på kommende ture.

Mvh. Naturklub Mols Bjerge 

 


Kom på en anderledes cykeltur i lokalområdet.

Dawn Rides billede.

Forestil dig, at vi…
…i det mørke morgengry pynter vores cykler med lys i alle regnbuens farver, hvorefter vi sammen cykler ud i lokalområdet til Dawn Ride under åbningen af Aarhus 2017. Cykeloptoget kører på en lokal og central rute og samler borgerne I din by til en nytænkt cykeloplevelse – alle kan være med uanset form og alder.

Udover en unik cykeloplevelse vil der være mulighed for at vinde fede præmier sponsoreret af CYKLO og Aarhus 2017. Dem vinder du enten ved at pynte din cykel eller ved lodtrækning.

Før starten går, vil det være muligt at (pimpe) din cykel, men går du efter den helt store præmie, må du hellere finde de store lysdekorationer frem hjemmefra🎄🎏💡🌈 .
Vi sørger for fælles morgenmad efter løbet. Det eneste, du skal gøre, er at møde op med en cykel med minimum for- og baglys.

Program for morgenen:
Kl. 7.30: Pynt din cykel🚴🏼🎈💡
Kl. 8.00: Starten går
Kl. 8.45: Slut på cykeltur og præmieoverrækkelse
Kl. 9.00: Fælles morgenmad 🍞 ☕️

Det hele er ganske gratis

se mere her.: Dawn Ride, Syddjurs Kommune


Indvielse af KLØVERSTIER PÅ MOLS

Kom og deltag lørdag d. 24. september kl. 14.00 i indvielsen af vores nye Kløverstier på Mols.
Vi mødes udenfor Molshallen, Lyngevej 18, Knebel.

kloeversti-invitationProgram
14.00 Velkomst ved Kløversti-gruppen, Mols i Udvikling og Friluftsrådet
14:15 Kaffe og smagsprøver fra lokale virksomheder
14:45 Afgang ud på ruterne:

Motionsruten (grøn)
Løb eller gå den 2,6 km lange rute på markveje og skovstier på egen hånd

Byruten (blå)
Kom med på den fælles byvandring 5 km rundt i og omkring Knebel

Landsbyruten (rød)
Tag cyklen med og cykel de 7.6 km mellem Knebel, Vistoft, Viderup og Lynge sammen med Mols Mountainbik Ke lub

Naturruten (sort)
Tag den smukke rute 12,2 km rundt i Mols Bjerge på egen hånd


Fem Fede Fif - om "Naturen hvor du bor"!

5 fede fifNaturcenter Syddjurs giver på Naturens Dag deltagerne: - Fem Fede Fif om brug af naturens materialer - pil, bark, siv,græs og tang til kreativt design og flet. - Fem Fede Fif til at spise den lokale natur fra stranden, skoven, haven, marken og grøftekanten! - Fem Fede Fif til at undersøge det forunderlige krible krable univers - myrer, bænkebidere, edderkopper, biller og snegle!

Derudover afholdes grønt byttemarked, hvor alle kan bytte lokale naturressourcer fra have, skov eller mark! Hvis man har en overflod af æbler, squash, marmelade, svampe, nødder, bær eller andet, kan de byttes med nogle ressourcer, man ikke har, så intet går til spilde! Læs mere her.