Ny børnekulturfestival på Mols

Lørdag d. 27. april kan børn prøve kræfter med  blandt andet dans, sang, teater, håndværk og tegning.

På Mols og Helgenæs vrimler det med kunstnere og kunsthåndværkere, og det har inspireret Kulturgruppen under Mols i Udvikling til at stable en ny Børnekulturfestival på benene. Det fortæller Christa Egense, der er med i Kulturgruppen og en af drivkræfterne bag den nye festival. Hun lægger vægt på, at man med børnekulturfestivalen fremhæver nogle af de kulturelle aktiviteter, der allerede findes i lokalområdet, og at det sker i tæt samarbejde med netop de lokale kreative kræfter: 

– Med Børnekulturfestivalen vil vi slå et slag for, at børnene kan udfolde sig kreativt og kunstnerisk på en sjov måde med voksne, de måske kender i forvejen. Det er så vigtigt at stimulere den kunstneriske og kreative side af ethvert menneske, og vi håber, at vi får vækket børnenes lyst til på længere sigt at fortsætte med nogle af de aktiviteter, de kan prøve i løbet af dagen. 

Mulighed for at prøve kunst på egen krop
Festivalen er for de 3 til 13-årige, og ideen er, at børnene i løbet af dagen kan prøve kræfter med alt fra kunsthåndværk til musik, dans og teater. Hele kroppen og alle sanserne skal med andre ord i sving. Det glæder Karina Krægpøth, der som klovnen Badut besøger festivalen med teaterstykket “Stor, større, størst”:

– Jeg vil rigtig gerne bakke om en kulturfestival på Mols, fordi kultur skaber fællesskaber, og gennem kultur kan vi få et nyt perspektiv på os selv og andre mennesker, siger hun.

Det er gratis at deltage, og man behøver ikke at tilmelde sig. Det endelige program for festivalen offentliggøres her på siden, så kig forbi.

Twitter
Visit Us
Follow Me
LINKEDIN
Share
Mols I Udvikling på Instagram